fbpx

Starta en e-handel

Har du något som du vill sälja till andra människor? Då kan det vara bra att starta en e-handel! Att handla online har blivit vardag för många, under 2020 har e-handeln tagit ett stort kliv framåt och vi har nått ett helt nytt normalläge. Med en e-handel finns stora möjligheter att kunna sälja till dem som är intresserade av dina produkter, runt om i Sverige, Norden eller varför inte hela världen. Möjligheterna är enorma!

För vem passar en e-handel?

En e-handel kan komma väl till användning i olika situationer. Kanske har du en fysisk butik idag och vill komplettera den med att även sälja online. Det kan också vara så att du tillsammans med någon eller några andra du känner vill börja sälja online. Då kan ni starta något tillsammans för att sälja era produkter på nätet. Eller har din fysiska butik gått sämre än du önskat kanske du är redo att helt ställa om till att enbart sälja online. Det kan se olika ut för alla men går du i tankarna om att starta då tycker jag det bara är att testa sig fram. Allt behöver inte vara på plats innan du börjar men vissa beslut behöver du göra för att komma igång med din e-handel.

Starta e-handel tips

  1. 1. Det första du behöver är en domän och ett webbhotell. Här finns mer information om domän och webbhotell. 
  2. 2. Välj en plattform som du ska bygga din e-handel. Bygger du med WordPress så installerar du tillägget Woocommerce som då implementerar en butik till din hemsida.
  3. 3. Välj säkra betallösningar för din webbshop, välj något som du vet att dina kunder är mest vana vid att handla med. Det kan vara Klarna och Swish för att nämna några.
  4. 4. Välj vilka olika typer av leveranser du ska erbjuda dina kunder.
  5. 5. Se över produktutbudet och lägg in dina produkter på hemsidan.
  6. 6. Arbeta med sökmotoroptimering för att kunna driva in organisk trafik från Google.
  7. 7. Marknadsföring är en viktig del för att få snurr på försäljningen, särskilt innan dina kunder vet om att din e-handel finns. Lägg upp en marknadsföringsstrategi för att fördela din budget på bästa möjliga sätt.
  8. 8. Arbeta med att alltid ha kunden i fokus i allt arbete du gör!

Behöver du hjälp med att få igång din e-handel? Få hjälp av mig med att få alla bitar att falla på plats!