fbpx

Vad är Google Ads?

Google ads är Googles annonsverktyg som används när man vill göra annonsering på Google. Det är ett kraftfullt verktyg om det används på rätt sätt. Eftersom de flesta svenskar söker via Googles sökmotor är Google Ads relevant för många olika branscher. Det går att skapa olika typer av annonsering inne i verktyget, så som sökannons, display, shopping, video, smart och discovery. 

Google ads sökannonsering

En sökannons syns i sökresultatet på Google i form av text. Dessa annonser hamnar längst upp ovanför det organiska resultatet på Google, med en text ”annons” som förtydligar annonsen. Att använda sökannonsering gynnar många olika branscher, allt från e-handel, tjänsteföretag och den lokala handeln. I Googles Ads verktyget skapar man kampanjer, annonsgrupper och annonser. Det är bra att vara så strukturerad som möjligt när man ska börja annonsera. Det blir enklare att fortsätta arbeta vidare och förbättra annonseringen längre fram om där finns en struktur och tanke bakom från start. Det är viktigt att sätta upp mål med annonseringen för att kunna utvärdera hur det går. Detta är för att ens få ut så mycket som möjligt av annonsbudgeten. 

Displayannonsering

Displayannonser dyker upp runt om på webben. Att använda sig av displayannonsering är kanske inte alltid det bästa för att driva konvertering. Det är bra för att öka varumärkeskännedomen och för att påminna kunder om ditt företag och varumärke. Denna typ av annonsering är ett bra komplement till någon annan annonsering som körs parallellt.  

Google Shopping

Söker någon efter en produkt exempelvis ”svarta sandaler” visas Googles shoppingannonsering längst upp i sökresultatet i form av bild. Det finns en del regler att ta hänsyn till för att börja köra Google Shopping. När man väl fått kläm på det är det enkelt att ladda upp och börja annonsera sina produkter på Google. Detta är ett väldigt effektivt sätt att sälja sina produkter till helt nya kunder. 

Video, smart och discovery

På Youtube kan man annonsera med rörligt material, detta görs via Googles videoannonsering. Kom ihåg att hålla det kort och komma med poängen av reklamen snabba. Vi människor har blivit otroligt snabba till att snabbast möjligt klicka oss vidare från annonser. 

Smart annonsering passar den som vill annonsera med minsta möjliga annonshantering. Google anpassar annonseringen över Google, Maps och övriga webben. Det kan vara bra för den som vill testa på annonsering. Vill man satsa och få bästa resultat rekommenderas att lägga tid och energi på att få till bra annonser. 

Öka varumärkeskännedomen med discoverykampanjer. I dessa annonser kan man visuellt dela med sig av information om företaget. Annonsera i bland annat G-mail och Youtube.

Det finns många olika sätt att arbeta med Google Ads, kom ihåg att ha en plan med din annonsering. Vilka mål finns? Få en så tydlig och sammanhängande struktur som möjligt inne i ditt Google Ads konto. Det kommer underlätta för alla som kommer till att vara med och hjälpa till inne i verktyget! 

 

Hör av dig för rådgivning kring hur ditt företag kan arbeta med Google Ads!