fbpx

Att sälja på Amazon Sverige

Amazon Sverige lanserades under hösten 2020. Många svenska företag var redan förberedda inför lanseringen och hade registrerat sig till Amazon Europa. Idag är Amazon Sverige i rullning. Det gäller att ta chansen och hoppa på tåget i god tid om man vill vara med och konkurrera.

Varför sälja på Amazon Sverige

Marknadsplatser som Amazon blir allt mer vanligare för oss konsumenter att handla ifrån. Det är smidigt att kunna handla från ett och samma ställe istället för att leta runt på många olika hemsidor. En marknadsplats är likt varuhus och shoppingcenter. Med Amazon finns möjligheten att nå ut till den breda massan och till de kunder som vanligtvis inte skulle hittat till din hemsida. 

För vilket företag passar Amazon Sverige

Om ditt företag säljer produkter som är unika har du stora möjligheter att lyckas på Amazon. Svårare blir det för dem som säljer produkter likt andras produkter. Exempelvis om ett företag säljer en Moccamaster likt många andra företag på Amazon. Med hög konkurrens kan det bli svårt att behålla några marginaler. På Amazon handlar det om att jämföra produkter och priser för att kunden ska göra en så bra deal som möjligt. Tråkigt för företagen eftersom deras marginaler pressar hårt neråt och vinsten kan bli nästintill ingenting. Men så behöver det inte bli! 

Säljer ditt företag något under ett eget varumärke?  Finns inte detta varumärke på Amazon idag så finns där stora möjligheter. På detta sätt behöver inte dina produkters priser bli lika hårt pressade neråt. Det är en process att komma in och börja sälja på Amazon men när du väl är inne är det bara tuta och köra.

Vilka produkter ska säljas

Det är inte meningen att helt slopa försäljningen på din egna hemsida och helt satsa på marknadsplatser. Att sälja på Amazon Sverige ska vara ett komplement. Ett komplement till försäljningen på den egna hemsidan. Se över produktsortimentet och börja sälja de produkter du tror passar bra in på marknadsplatsen. Titta runt bland produkterna som idag finns på Amazon Sverige. Se om ditt företag kan fylla någon av luckorna i produktutbudet. I dessa luckor finns det många försäljningar att kamma hem!

Davidsson Consulting hjälper företag att utvecklas digitalt. Vill du veta mer om företaget?