fbpx

Välj plattform till din hemsida

Det finns en mängd bra plattformar som man kan bygga sin hemsida. Det är bra att väga för och nackdelar med de olika plattformarna innan man väljer. När jag startade mitt första företag och skulle bygga en hemsida hade jag inga kunskaper alls om hur en hemsida ska byggas. Jag valde därför en plattform som var enkelt att bygga sin egna hemsida i men dessvärre gjorde ett stort hål i plånboken. 

Vilket syfte har hemsidan?

Det kan vara svårt när man står inför att göra valet av plattform. Men det är viktigt att se utifrån företagets behov och försöka blicka framåt. Är din hemsida ditt digitala visitkort behövs nödvändigtvis inte en avancerad plattform. Planerar du att driva en e-handel som växer sig större med tiden krävs det mer planering inför valet av plattform.

Vart står företaget idag och vart befinner sig företaget om tre år?

Vilka funktioner vill du att hemsidan ska ha?

Hur lång är bindningstiden?

Ska du driva en e-handel är det bra om plattformen är utvecklad så att din e-handel kan växa sig större. Kommer där finnas behov av att hantera flera språk i framtiden är det viktigt att den nya plattformen kan erbjuda detta. Se över om plattformen är så pass öppen så att du kan koppla på eget affärssystem, lagerhantering och automatiserad e-post mm. Bli inte låst genom att behöva använda alla av plattformens egna tjänster. 

Välj den plattform som passar ditt företag

Det finns inga rätt eller fel. Man får testa sig fram precis som jag gjorde när jag skulle göra min första hemsida. Brister dina kunskaper i hur du utvecklar en egen hemsida är det viktigt att se över kundservice eller att du kan få hjälp på annat håll. Jag använder mig av WordPress när jag gör hemsidor, det är öppen källkod och kostar ingenting att använda sig av deras plattform. Dessutom finns det otroligt många svenskar som arbetar med just WordPress, det finns mycket hjälp att få! 

Vill du ha rådgivning kring ditt val av plattform?