fbpx

Min resa till egenföretagare

Jag delar gärna med mig av mina tips och tankar till er som egenföretagare. Men kanske finns det någon av er som inte än tagit steget till att starta eget än. Jag vill därför dela med mig av min egna resa till hur jag blev egenföretagare och vart jag är på väg!

Eget företag var aldrig drömmen

Mina tankar som yngre var aldrig att jag någonsin skulle starta eget företag. Jag hade nog aldrig tänk i de banorna förens efter jag kommit hem från mina två år som jag spenderade i Australien. Där borta träffade jag människor som drev små egna företag med något som de själva verkligen tyckte som. Allt från kläder, smycken till coffee shops. Där någonstans fick jag upp ögonen för att skapa något som var mitt eget. Jag har alltid tyckt om att ha något projekt som jag ägnar mina tankar och energi åt.

I Australien blev jag helt såld på surfing. Sedan dess är jag en aktiv året-runt surfare här hemma i Sverige. Jag gillar surfmärken men på den svenska marknaden kunde jag bara hitta de stora jättarna bland utbudet. Jag tycker det är kul att kunna ta på mig en tröja och känna att inte alla andra har en precis lika dan. Där kom idéen till mitt första företag, Styked. Jag startade under 2018 en enskild firma där jag designar och trycker kläder för hand. Detta företag har jag kvar än även om det inte är riktigt där jag ser min framtid.

Vägen till Davidsson Consulting

Precis som många andra småföretagare märker man ibland sina brister. För mig var det när jag skulle bygga min allra första egna hemsida. Det var en lång uppförsbacke men tillslut hade jag en e-handel. Jag insåg att de brister jag hade var jag intresserad av att förbättra. Jag har väntat med att studera vidare just för att jag aldrig hittat DETDÄR som intresserar mig tillräckligt mycket. Äntligen hade jag hittat något som hade mitt fulla intresse. Jag sökte in till skola och påbörjade mina studier till digital affärsutvecklare. Under mina studier har jag hela tiden haft kvar min enskilda firma och drömmen om att bli egenföretagare växte sig större och större. 

Jag har pratat med människor i min omgivning, skolan, mentor och andra egenföretagare. Jag hittade snabbt mitt nästa mål. Jag vill driva eget företag som digital affärsutvecklare efter mina avslutade studier. Under våren 2020 ansökte jag om särskilt företagsnamn för att kunna komma vidare med mitt mål. Davidsson Consulting blev ett registrerat företag. Det är en bit på vägen men jag har en lång bit att gå för att nå mitt mål. Jag arbetar mer eller mindre varje dag med att utveckla mitt företag. Den där drömmen som jag aldrig drömde om har blivit mitt mest viktiga mål! Jag är redo och så otroligt glad för allt som komma skall, både med och motgång.

En uppmaning till dig

Om du nu läst detta och tänker att du också skulle vilja starta eget. Då är min uppmaning till dig:
Gör det!
Vi måste våga mer och ta smarta risker. Är du idag anställd och drömmer om eget företag behöver du inte med en gång säga upp dig. Ta det lugnt och känn dig för i början. Starta företaget samtidigt som du har din anställning och ta det därifrån. Är du student? Toppen! Jag skulle säga att det inte finns några risker med att starta företag undertiden som du studerar. Du har tryggheten med CSN och ett stort nätverk med människor du kan prata med. Jag hoppas att alla som vill testa på eget företag också ska ge den drömmen en chans! Framtiden ligger framför oss, se till att den blir som just du vill ha den.

Drömmer du om eget företag?

Jag pratar gärna om hur jag kan hjälp dig att få bästa möjliga start på din resa!