fbpx

Hållbart företagande

Det går inte längre att köra på med företag helt på bekostnad av naturen. Vår miljö är en viktig aspekt att ta hänsyn till för både etablerade och nya företag. Aldrig har hållbarhet varit så omtalat som nu och vi kommer aldrig vända tillbaka till hur det en gång varit.

Ha ett hållbarhetstänk från start

Vi människor kan ofta uppleva att omställningar är svåra. Att ställa om sitt företag till att bli mer hållbart är en stor resa för många företag. Därför är det viktigt att från start ha hållbarhet i bakhuvudet när man startar företaget. Undvik den stora omställningen i framtiden genom att göra rätt från början. Alla branscher påverkar miljön på olika sätt men alla företag kan göra något gott, ge tillbaka till naturen. Med hållbart företagande kan även nya affärsmöjligheter inträffa. Det finns många människor som alltid väljer det mest hållbara företaget framför andra. Vilket företag vill du ha?

En helt ny början

Sättet företag har drivits genom tiderna har mer eller mindre kommit till ett stopp. Konsumenter är mer medvetna om hur deras livsstil påverkar vår jord. Vi har gått från att det är företagen som bestämmer till att det är konsumenterna som styr marknaden. Många strävar efter att leva mer hållbart och därför måste även företagen leva upp till detta. Om inte företagen hänger med i detta kan de omöjligt vara med och konkurrera i framtiden. Det är de företag som ställer om eller har ett hållbart tänk från start som kommer vara med oss i framtiden. 

Ta första stegen

Att ta de första stegen kan vara en utmaning. Se till företaget och försök hitta det första steget ni kan ta till ett mer hållbart företagande. Alla steg behöver inte vara stora utan det handlar mer att först komma igång. Vad är det första steget för ditt företag? 

Kanske jobbar du som jag, där miljöpåverkan inte är direkt stor. Vi kan fortfarande göra vad vi kan! Minska på affärsresor (som inte minst Corona lärt oss om), delta i något arrangemang eller skänk en gåva till en organisation du vill stödja. 

Jag vill själv göra mer för naturen med tiden. Jag har alltid haft tiden till att kunna göra gott. Större delen av min lediga tid går till att surfa eller tänka på surfing. Det har därför alltid fallit mig naturligt att vara med på organiserade strandstädningar. Allt behöver inte vara organiserat utan går jag på stranden plockar jag alltid med mig skräp jag hittar. Alla bäckar små! 

Hur kan ditt företag bidra till en mer hållbar framtid?

Vad är ditt företags första steg till hållbart företagande?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *