fbpx

Starta eget företag hjälp

De flesta kan känna sig osäkra inför att starta eget företag. Men ta det lugn, när du vill starta eget företag finns hjälp till hands! Det finns mycket hjälp att få kostnadsfritt som hjälper dig att starta ditt egna företag!

Hitta information på Verksamt

Verksamt.se hittar du svar på många av de frågor som du kommer ha vid uppstart av ditt företag. Om du undrar något är det alltid värt att se om du kan hitta denna information på Verksamt. Här hittar du information om hela företagsprocessen, allt från idé, starta, driva, utveckla till att avveckla sitt företag. 

Nyföretagarcentrum Sverige

När du väl har din affärsidé kan det kännas tryggt att boka en rådgivning för att vidare prata med någon kunnig. På Nyföretagarcentrum erbjuder de kostnadsfri rådgivning till dig som vill starta eget företag. Det kan vara en god idé att utnyttja denna möjlighet för att prata med någon som har mycket kunskap inom företagande. En rådgivning kan också stärka dig som egenföretagare och peppa dig till att fortsätta! Jag hade själv en rådgivning via Nyföretagarcentrum innan jag startade eget företag. Det var ett positivt och energiberikande samtal där jag gick ifrån mötet med mycket kunskap och ännu mer pepp!

Nyföretagarcentrum finns runt om i Sverige så kolla på deras hemsida vart du kan vända dig! Det finns flera fördelar med att knyta kontakter till dem, de håller även i olika typer av event och utbildningar. Jag själv gick en kostnadsfri entreprenörsskola. Varje vecka fick vi ta del av en massa bra information som man behöver som egenföretagare. Vi fick tips, hade workshops och föreläsningar. Se om det finns något liknande som du kan ta del av!

Nyföretagarcentrum har ett mentorprogram som man kan anmäla sig till. Det går ut på att en företagare blir mentor till en som är nybliven företagare. Genom detta program får man tillgång till en mentor under ett år. Det är en fantastisk möjlighet då man regelbundet har kontakt med denna mentor som guidar en framåt i företagandet. 

Slår ett slag för sociala medier

Sociala medier behöver inte bara användas för att visa upp de senaste semesterbilderna. Det går att använda till så mycket mer. Om du letar kommer du garanterat hitta personer som gör precis det där som du vill göra! Våga ta kontakt med dessa människor för att ställa de frågor som du har. Det betyder inte att du kommer få hjälp direkt men det finns otroligt många som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter! Gå med i LinkedIn och börja skapa ett nätverk med människor som kan vara till hjälp. För att lyckas som företagare behöver man hjälp av andra människor. Omge dig av människor som driver dig framåt i ditt företagande!

Vill du ha rådgivning kring hur du kan komma igång med ditt företag?