fbpx

Bygga hemsida i WordPress

När jag gör hemsidor använder jag mig av WordPress som plattform. Det är öppen källkod vilket betyder att vem som helst kan göra unika ändringar till sin sida. Fördelarna med WordPress är att det är helt gratis att använda sig av. Det du behöver för att komma igång är ett webbhotell och en domän. Läs mer om hur du gör en egen hemsida här.  

Fördelarna med att bygga hemsida i WordPress

Med WordPress har du möjlighet att vara en liten verksamhet men även att växa dig större med tiden. Det är en av världens mest använda plattformar, vilket betyder att det finns många människor som kan hjälpa dig med dina frågor. Har du ingen förkunskap om hur man bygger en hemsida i WordPress kan det vara en liten uppförsbacke innan du kommit igång. Men som tidigare nämnts finns där otroligt många människor som dagligen arbetar med WordPress och som kan hjälpa dig. Sen finns svaren på de flesta av dina frågor och funderingar på nätet. Har du ett problem finns där garanterat någon annan som haft detta problem innan dig. De flesta gånger hittar du lösningen på Google eller Youtube. 

Grundläggande information om WordPress

Med WordPress går det att göra unika hemsidor. Det går att aktivera pluggins eller tillägg som det heter på svenska på din wordpressite. Med dessa tillägg kan du skaffa de funktioner som du vill att din hemsida ska ha. Har du tänkt starta en e-handel så aktiverar du tillägget Woocommerce som då möjliggör för dig att sälja dina produkter eller tjänster online.
Har du ingen erfarenhet med att koda fram en hemsida behöver du inte oroa dig. Det finns utmärkta tillägg så att du kan bygga och designa helt utan att skriva kod, Elementor är bland annat ett sådant tillägg.

Spåra hemsidans trafik

Det är också viktigt att komma ihåg att lägga till spårning till din hemsida. De två verktyg du aldrig ska utesluta är Google analytics och Search console. Jag tycker att dessa två är grundläggande för alla hemsidor att ha. Det finns enkla guider på nätet som du kan följa för att få detta på plats!
Genom att kunna spåra din trafik kan du ta datadrivna beslut om vad som går bra och mindre bra på din hemsida. 

Vill du skaffa en hemsida eller behöver du hjälp med att underhålla din befintliga hemsida?