fbpx

Sökordsanalys

Utveckla dina kunskaper i SEO, i detta inlägg kan du läsa om vad en sökordsanalys är och jag ger dig tre tips till hur du kan komma igång. För att sökmotoroptimera en hemsida behöver man ta fram en lista över relevanta sökord som hemsidan ska optimeras mot. De ord och termer du idag använder på sin hemsida kanske inte alls stämmer överens med vad dina kunder söker efter. Läs mer om vad sökmotoroptimering är här. 

Börja med din sökordsanalys

Skriv en lista med ord du vill använda på din hemsida. Därefter kan du kolla om det finns någon sökvolym för dessa ord du vill använda dig av. Beroende på bransch så kommer man stå inför olika utmaningar. Kanske säljer ditt företag träningsskor. Då kanske du står med utmaningen att det är hög konkurrens men däremot finns det höga sökvolymer! Eller kanske du befinner dig i en bransch där det är svårt att hitta några sökvolymer alls men konkurrensen är lägre. Vilket som gäller det att hitta sökord eller sökfraser som möjliggör att din hemsida kan ranka bättre på Google vid sökningar efter produkter eller tjänster som ditt företag erbjuder!

Tre tips till din sökordsanalys

1. Kolla till ditt eget företag, vad är det för produkter du säljer? Om du själv skulle söka på Google efter det ditt företag erbjuder vad skulle du då söka efter? Det handlar om att göra det så tydligt och enkelt som möjligt för både kund och Google att hitta till din hemsida.

2. Ett trick som än inte blivit gammalt, kolla på dina konkurrenter. Vilka sökord använder de sig av på sin hemsida? Är det något du också skulle kunna använda dig av till ditt företag?

3. Kolla upp sökvolymen. Det finns många verktyg som kan hjälpa dig att kolla sökvolymer för ord och fraser. Det finns både verktyg du betalar för men också de som är gratis. Kika in på Ubersuggest för att ta del av ett gratisverktyg. Finns det ingen sökvolym på de ord du tänkt använda på din hemsida bör du fundera över synonymer där det finns sökvolym. 

Kom ihåg! Sökmotoroptimering är ett gediget arbete och det kommer vara värt att göra en grundlig sökordsanalys. Detta kommer bli grunden för hur du kommer till att arbeta med dina texter och kommunicera med dina kunder på din hemsida.

Behöver du hjälp med att komma igång med ditt SEO-arbete?