fbpx

Nyhetsbrev

De senaste åren har nog de flesta människor någon gång känt sig spammade av nyhetsbrev från en mängd olika företag. Det finns såklart bra och mindre bra sätt att arbeta med nyhetsbrev. I detta inlägg kan du läsa om hur du kan komma igång med ditt nyhetsbrev och hur du kan använda dig av olika strategier. 

Hur fungerar ett nyhetsbrev?

Ett nyhetsbrev är något som en kund eller medlem själv anmäler sig till. Oftast via ett företags hemsida där man lämnar namn och e-mail. Det finns olika verktyg man kan använda sig av för att automatisera direkta utskick till nya personer som anmält sitt intresse. En av dessa är Mailchimp. Det finns många att välja mellan allt från gratisversioner till betalplaner. Inne i verktygen skapar du ett välkomstmail som automatiskt skickas ut när någon registrerar sig till ditt nyhetsbrev på hemsidan. Inne i verktygen kan du sedan skapa flera nyhetsbrev som du kan skicka ut till dina kunder. 

Vad är ett bra nyhetsbrev?

Vad som är ett bra nyhetsbrev varierar så klart från person till person. Men jag tror de flesta av oss är allmänt trötta på de nyhetsbrev som hela tiden vill sälja på oss nya saker. Istället kan man fokusera mer på att dela med sig av vad som händer i företaget. Har ni gjort något bra på senaste tiden, står ni inför nya förändringar eller kan ni lära era kunder något? Det handlar såklart också om att aktivera sina kunder och att få dem tillbaka in på hemsidan. Men med detta sagt tror jag mer att framtiden ligger till god för dem som också skapar värde för dina kunder. 

Olika strategier

När du väl har ett nyhetsbrev på plats ska du också implementera detta på din hemsida. Det finns en mängd olika strategier till att få folk att signa upp sig på ditt nyhetsbrev. Många e-handlare kör med ett snabbt pop-up fönster som kan komma upp direkt när du kommer in på hemsidan. I vissa fall kommer det ett erbjudande i detta meddelande; ”signa upp dig på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på ditt köp”. De får säker många som signar upp sig för att de vill komma åt rabatten men chansen att de har engagerade kunder är hyfsat låg. 

Ett annat sätt kan vara att du har en tidsinställning som säger att en pop-up med ditt nyhetsbrev visas till användare som spenderat ex 20 sekunder på din hemsida. Besökaren har då kommit in på sidan och visat tillräckligt med intresse för att stanna en stund. I första exemplet med e-handelns strategi kan detta ses som störande för många besökare och därmed få dem att lämna hemsidan direkt. 

Försök alltid att se till dina kunder, hur tror du att de vill bli bemötta på din hemsida? Vad är det som lockar dem till att bli en mer engagerad kund och vilja ta del av ert nyhetsbrev?

Är du nyfiken på att börja arbeta med nyhetsbrev?

Jag hjälper dig gärna att
komma igång!