fbpx

Vad är Google My Business?

Google My Business är en av Googles tjänster som de erbjuder till företag. Det är ett mycket effektivt sätt att få extra synlighet på Google. Om du har ett företag kan du enkelt och utan kostnad registrera ditt företag redan idag.

Så fungerar Google My Business

När någon söker efter ett företag som är registrerat med Google My Business kommer det upp en speciell informationsruta i sökresultatet. I denna informationsruta kan företaget visa besöksadress (om det finns någon), öppettider, lägga upp foton och svara på recensioner mm. Det är helt kostnadsfritt och behöver inte vara allt för svårt att själv komma igång med! Det finns många fördelar och jag rekommenderar att registrera dig eller läsa mer om det redan idag. 

Kort och gott, det första du behöver göra är att registrera ditt företag. Det tar ca 5 minuter att fylla i företagets uppgifter. Nästa steg är att verifiera ditt företag. Detta görs för att Google ska veta om att det är rätt person registrerat och bedriver verksamheten. Verifieringen skickas sedan ut till dig via brev och därefter kommer din Google My Business snart vara på plats!

Alla företag bör använda det

Genom att registrera företaget får ditt företag en unik möjlighet att synas på Google. Det syns direkt i sökresultatet och på Maps när kunder söker efter din verksamhet. Detta är ett ypperligt tillfälle att öka företagets synlighet. För en kund kan också känslan om företaget förbättras. Visa öppettider, telefonnummer, länk till hemsidan och bilder, det skapar en större trovärdighet om att företaget är aktivt. Det tar inte allt för lång tid att få Google My Business på plats samt att det inte kostar något. Det är enkelt, alla företag borde ta del av en möjlighet som denna!

Precis som med allt digitalt ska man hålla saker uppdaterade. Registrerar du ditt företag till denna tjänst så se också till att uppdateringar sker någorlunda regelbundet. Det kan handla om att byta ut bilder eller skriva om texten. Där finns personer som kan precis som med mycket annat digitalt sköta dessa uppdateringar åt dig. Den tid som det tar att få igång och hålla en uppdaterad Google My Business till ditt företag kommer helt klart vara värt det! 

Hjälp dina kunder hitta ditt företag.
Jag hjälper dig!