fbpx

Vad är inbound marketing?

Inbound marketing handlar om att förtjäna kundens uppmärksamhet istället för att traditionell marknadsföring där man puschar ut marknadsföringen till kund. Det finns många vägar att gå för att lyckas med sin marknadsföring, där inbound marketing har fått ett allt större fokus, 

Inbound marketing jämfört med outbound marketing

Outbound marketing är den traditionella marknadsföringsmetoden, få ut budskapet till många människor samtidigt. Det är den typ av marknadsföring man ser på TV-reklam, affischer, mässor och bussar. Denna typ av marknadsföring är oftast väldigt opersonlig och detta eftersom den är anpassad att ses av alla möjliga typer av människor. För konsumenten ger den inget större värde utan kan mer kännas störande och påtvingat. 

Med inbound marketing har man svängt om, för att nå ut med företagets budskap men samtidigt skapa ett värde för kund. Denna typ av marknadsföring är mer personlig och anpassad efter den målgrupp som företaget har. Det finns olika sätt att förtjäna kundens intresse men några sätt att göra det är via SEO, sociala medier, bloggar och guider mm. 

Det kräver en hel den förarbete för att dels lära känna målgruppen men också för att ta reda på vad de vill ha reda på. Det handlar om att möta kunder där de befinner sig i kundresan och efter det anpassa sitt budskap och skapa relevant innehåll. För att kunna skapa detta innehåll är en bra utgångspunkt att svara på de frågor som kunder och potentiella kunder har. Att göra dem nyfikna och intresserade av företaget genom att vara så relevant som möjligt. En engagerad kund kommer också vilja prata om företaget med andra och på så sätt får företaget än mer förtjänt marknadsföring. 

Förtjäna kunderna

Som du nu har förstått så kan du få en bra och positiv snurr på din försäljning genom inbound marketing. Ha alltid kunden i fokus och försök att tänka ur dennes perspektiv.

– Vad för typ av innehåll vill dina kunder se på sociala medier?
– Vilka frågor har dem?
– Vad är det som engagerar dina kunder och potentiella kunder? 

Se över ditt företag och fundera på hur företaget idag kommunicerar ut sitt budskap. Finns där något kunderna kan vara med och engagera sig i eller kommuniceras det enbart ut vad företaget erbjuder? 

Skapa värde för dina kunder med inbound marketing. Ta första steget redan idag!