fbpx

Vad är en SEO analys?

SEO eller sökmotoroptimering har under många år varit ett hett ämne och ibland kan det kännas som att alla möjliga olika branscher pratar om det. Jag ska bara nämna kort vad SEO är, när en person gör en sökning på exempelvis ”Vad är SEO analys” då får man fram en mängd olika förslag på sidor som pratar om just detta ämnet. Google kommer att ranka de sidor som matchar denna sökning bäst och på så sätt kan man driva trafik till sin hemsida genom att använda sig av sökord människor söker efter på Google. Men nu, tillbaka till ämnet.

SEO analys

Nu ska vi gå igenom vad en SEO analys är och hur man kan arbeta vidare med den. En SEO analys är det allra första steget till att kunna arbeta med sökmotoroptimering. Det handlar om att titta på flera parametrar på den hemsida som ska analyseras. Genom en SEO analys får man en helhetsbild av hur sidan tolkas från Google. Några saker jag utgår från när jag gör en SEO analys av en hemsida är arbetet med rubriker, underrubriker, struktur, laddningstid, sökord, ranking och länkning. 

 

För vem passar en SEO analys

Mitt svar är enkelt, det passar alla företag som har en hemsida att göra en SEO analys. Som jag nämnt ovan så kan alla företag i alla olika branscher arbeta med sökmotoroptimering. Ni får en tydligare bild av hur er hemsida rankar idag och genom en analys får ni en tydlig bild över vad som är bra och vad som är mindre bra. Analysen kan ni sedan använda som underlag för att planera hur ni ska fortsätta att arbeta med er hemsida. 

Jag erbjuder företag en gratis SEO analys!

Gratis SEO analys

Det finns ofantligt många företag som erbjuder gratis SEO analyser och jag själv tycker att det är en självklarhet att en analys bör vara gratis. Det är ett utmärkt sätt för dig som företagare att få en överblick av vad ett företag som erbjuder SEO tjänster kan hjälpa dig med. 

Jag är själv konsult inom digital affärsutveckling och marknadsföring, jag erbjuder alla företag en gratis SEO analys av deras hemsida. Det är väldigt enkelt att få en gratis SEO analys, det enda du behöver göra är att fylla i lite uppgifter och skicka in till mig. Jag hör av mig inom ett par arbetsdagar när analysen är klar. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *