fbpx

Sökmotoroptimering eller SEO som det förkortas menas med att man anpassar bland annat text på hemsidan så att det matchar mot sökningar som görs på Google. Det låter ganska självklart men det finns en hel del saker att ta hänsyn till innan optimering av hemsidan börjar.

Varför sökmotoroptimering

  • Öka synligheten i sökmotorer
  • Driv mer trafik från sökmotorer
  • Fler affärer

Sökresultaten på Google är uppdelade mellan Ads (betald trafik) och organisk. Det är Ads som hamnar längst upp i sökresultatet och efter det kommer de organiska träffarna. Ju mer relevant en hemsida är för just den sökning som gjorts på Google desto högre upp i det organiska söket kommer hemsidan att visas. Alltså kan en hemsida som är sökmotoroptimerad driva mer trafik som i sin tur kan leda till fler konverteringar!

Kort och gott handlar det om att anpassa målsidor efter specifika sökord. Kanske har ditt företag som mål att börja jobba med Google Ads och då är det en god idé att ha sökmotoroptimeringen på plats först. Tycker Google att din hemsida matchar bra mot det sökord som din hemsida skall annonsera för med Google Ads, då kommer också varje klickpris blir lägre. Därför rekommenderar jag starkt att ha sökmotoroptimering på plats först innan ni börjar spendera pengar för extra synlighet på Google.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *